05 Mar
05Mar

Чаювання на відкритій місцевосці в прохолодну погоду  це окрема практика.  Деякі прості рекомендації від нас що покращать смак та результат вашого чаювання.


На холоді головне це збереження тепла, тому порцеляновий тонкий посуд не підійте, бажано брати глиняний чайничок з товстими або середніми стінками, чаші не менше 90 мл і полотно (Чабу) з додатковим ворсом.

Заливаючи в чайничок окроп,  погружайте термос щоб він був максимально близько до отвору чайничка. Струя води не охолоджуватиметься.

Під час заварювання чаю, загортайте чайничок в полотно або прикривайте його бокову частину з носиком. Стінки чайничка не втрачатимуть тепло.

Перед тим як наливати готовий напій в чашу, попередньо прогрівайте їх  окропом. Ставте чайничок і чаші ближче один до одного. Скорочуйте інтервали між проливами та заварюванням.
Наливаючи чай в чашу, майже торкайтеся носиком поверхні чайного настою. Ви здивуєтеся, коли виявите, скільки тепла це зберігає.

 До речі, чайні аромати абсолютно по-різному звучать у сухому морозному повітрі - і в сирому повітрі за кількох градусів вище нуля. Сухий морозець хороший для запахів тонких червоних чаїв. Відлига - для старих шенів і Лю Бао, мороз і вологість ідеальні для Шу пуерів.

Сподіваємося ці маленькі рекомендації були вам корисними. 

Бажаємо вам душевного та смачного чаювання за будь яких умов.


Comments
* The email will not be published on the website.